• Inici
  • Notícies
  • Projecte eCare: Seleccionades les dues solucions que passen a la fase 3

Projecte eCare: Seleccionades les dues solucions que passen a la fase 3

  • Dimecres, 19 de juliol 2023

Al llarg de 6 mesos, els prototips desenvolupats a la fase 2, se sotmetran a una avaluació al món real.

Després d’una avaluació exhaustiva dels quatre prototips de solucions proposades per a la fragilitat integral en adults majors, els quatre procuradors de eCare, que representen a proveïdors d’atenció mèdica d’Itàlia, Alemanya i Espanya Espanya (on van participar membres del CSI) van seleccionar les dues solucions més prometedores el passat 3 de juliol.

Aquestes dues propostes van passar a la fase 3 que consistirà en les proves de concepte en els llocs dels compradors. Al llarg de 6 mesos, els prototips desenvolupats a la fase 2, se sotmetran a una avaluació rigorosa del seu rendiment, interoperabilitat, escalabilitat i altres aspectes crítics al món real per perfeccionar els seu enfoc. En el cas del Consorci, està previst provar les dues solucions en l’entorn de vida real en un estudi pilot entre finals de 2023 i principis de 2024.

Els dos projectes triats per a entrar en la fase 3 són:

1. TELEVES en consorci amb la Fundació per a la Recerca Biomèdica de l’Hospital Universitari de Getafe, MG Biomed SL i la Universitat Politècnica de Madrid. (Espanya).

La solució que proposen es basa en un conjunt de tecnologies que comprèn un subsistema de monitoratge per al cribratge i el seguiment, un model d’atenció als adults majors digitalitzat i un assistent virtual per a la realització d’intervencions preventives, terapèutiques i educatives.

2. Evidenze (anteriorment Pulso) en consorci amb Atenzia. (Espanya). SOFI inclourà diferents eines per detectar la fragilitat i la prefragilitat en els adults majors.

Aquestes tecnologies faran que la solució sigui capaç de proporcionar als professionals una eina per examinar als adults majors i identificar a aquells que podrien tenir fragilitat o prefragilitat, no sols des del punt de vista clínic, físic i psicològic, sinó també des d’una perspectiva socioeconòmica.

La fragilitat, un problema real

La fragilitat és un estat relacionat amb l’edat que afecta 1 de cada 4 adults majors de 85 anys a Europa. Malgrat que la longevitat és un dels majors assoliments de les societats modernes, la qualitat de vida dels adults majors en els seus últims anys pot ser pitjor a causa de la fragilitat i a les malalties cròniques. És per això que eCare i els proveïdors d’atenció social i de salut que col·laboren segueixen dedicats a avançar en el maneig de la fragilitat en els adults majors, aprofitant els avanços de solucions digitals i fomentant la innovació per millorar l’atenció al pacient.

  • COMPARTIU