• Inici
  • Notícies
  • Projecte eCare - Solucions digitals per la prevenció de fragilitat en gent gran: Presentacions finals

Projecte eCare – Solucions digitals per la prevenció de fragilitat en gent gran: Presentacions finals

  • Dimarts 16 de maig 2023

Pòster presentat al congrés internacional de Fragilitat a Toulouse

Al juliol es passarà a les avaluacions finals de cada proveïdor per decidir quines dues solucions passen a la tercera fase, en la que es passarà a fer les proves de concepte en els llocs dels compradors (incloses les instal·lacions del CSI)

A principis del mes de maig, els quatre proveïdors que es troben en la fase 2 del projecte (desenvolupament de prototips) van presentar les darreres evolucions de les seves solucions, on han recollit totes les millores i propostes que les quatre empreses contractants han anat fent durant els últims mesos i sobretot a la sessió presencial que va tenir lloc a Aachen (Alemanya), el passat 28 de març.

A les presentacions no només s’han pogut veure les diferents solucions, sinó que també s’han tractat temes com la preparació de l’estudi de camp, que es durà a terme a la tardor, o el futur model de comercialització.

Les solucions presenten diferents plantejaments per a la mateixa casuística. Alguns aposten per petits aparells wearables (dispositius electrònics que es fan servir al cos humà i que interactua amb altres aparells per transmetre o recollir algun tipus de dades) com rellotges amb videotrucades i altres per sensors distribuïts per la casa.

Després d’aquestes presentacions es passarà a les avaluacions finals de cada proveïdor per decidir quines dues solucions passen a la tercera fase, en la que es passarà a fer les proves de concepte en els llocs dels compradors (incloses les instal·lacions del CSI).

El CSI present al congrés internacional de fragilitat

La difusió del projecte en espais professionals és una de les tasques que l’equip que forma part del projecte eCare ha de desenvolupar. Així, Marta Cárdenas, metgessa especialista en medicina familiar i comunitària del CAP Sagrada Família i una de les responsables del projecte al CSI, va participar  a l’International Conference on Frailty and Sarcopènia Research ICFSR 2023 (Toulose, Françatot presentant el projecte eCARE en format pòster.

Com a novetat es va habilitar un àudio explicatiu del pòster a través d’un codi QR per a dinamitzar la visualització del pòster i per a una major difusió del projecte. A més es publicarà el abstract del projecte i els resums de les reunions del ICFSR en la revista Journal of Frailty&Aging (JFA), versió online a tot el món.

El projecte europeu eCare, dins del programa marc Horitzó 2020 i dissenyat per prevenir la fragilitat en la tercera edat, té l’objectiu de trobar una eina tecnològica que previngui la soledat i l’aïllament de les persones grans i en promogui la qualitat de vida, la independència i el benestar.

  • COMPARTIU