• Inici
  • Notícies
  • 310 intervencions del Programa de Suport al Dol per a familiars de pacients Covid-19

310 intervencions del Programa de Suport al Dol per a familiars de pacients Covid-19

  • Dimecres, 8 de juliol 2020

Es van dur a terme a l'Hospital General de l'Hospitalet.

Des de la Unitat de Psiquiatria de l’Hospital de Sant Joan Despí, Hospital General i Hospital Sociosanitari de l’Hospitalet fa uns mesos es va posar en marxa el Programa de Suport al Dol per a familiars de pacients Covid-19 que han mort en aquests centres.

Durant el primer període, el Suport Grupal va ser telemàtic amb les famílies i amb el procés de desescalada s’ha fet de manera presencial, respectant les mesures de seguretat establertes pels organismes competents. En total s’han dut a terme 310 intervencions, que requerien 4 sessions de 60 minuts.

Els grups incloïen familiars de major risc per defunció de més d’un integrant de la mateixa família, per l’existència de contagi intrafamiliar, com és el cas de personal sanitari, o per altres causes marcadament més traumàtiques.

També s’han fet 4 grups (3 presencials i 1 online) amb adolescents, en els quals han arribat a participar un total de 34 familiars, i que han representat l’11% dels atesos durant la crisi.

L’objectiu del Suport Grupal ha estat reduir el risc de dol complicat i mitigar la sensació d’aïllament i soledat. Les sessions han estat conduïdes per dues psicòlogues clíniques.

  • COMPARTIU