• Inici
  • Notícies
  • Benito Fontecha pren el relleu de Francesc Ferrer a la presidència del Comitè d'Ètica Assistencial del CSI

Benito Fontecha pren el relleu de Francesc Ferrer a la presidència del Comitè d’Ètica Assistencial del CSI

  • Divendres, 9 de febrer 2024

Ferrer, president sortint, i Fontecha, president entrant.

El CEA demostra el valor que té l'ètica professional per al Consorci Sanitari Integral.

Benito Fontecha, director mèdic de l’Hospital Sociosanitari de l’Hospitalet, és des de gener el nou president del Comitè d’Ètica Assistencial (CEA) del Consorci Sanitari Integral (CSI). Substitueix Francesc Ferrer, especialista en Medicina Interna i ja jubilat, vinculat al comitè durant els darrers 20 anys. El Comitè d’Ètica Assistencial (CEA) té origen al Comitè de Bioètica de l’Hospital de la Creu Roja (avui dia Hospital Dos de Maig), l’any 1984. Amb l’obertura de l’Hospital de Sant Joan Despí, el darrer gran centre gestionat pel CSI, aquest comitè es va transformar en el Comitè d’Ètica Assistencial per a tots els centres del Consorci Sanitari Integral creat el 14 de desembre de 2011.

La proposta de Benito Fontecha porta nous projectes de futur: “conèixer les inquietuds dels professionals, fer un mapa de coneixement en bioètica i poder adaptar les ofertes formatives a les necessitats de la institució”. D’aquesta manera, vol que aquest òrgan consultiu es converteixi en referent al territori.

Francesc Ferrer recorda que calen posicionaments ètics assistencials en el si del CSI, entre d’altres: relació metge-pacient; Eficiència dels recursos disponibles; fecundació artificial, contracepció, esterilització, interrupció de l’embaràs; diagnòstic genètic prenatal, teràpia gènica, assaigs clínics en oncologia; enfocament i atenció als trastorns psiquiàtrics i a la salut mental dels ciutadans i, especialment del personal sanitari; trasplantaments i òrgans artificials o d’animals;  assistència en els processos de la mort i malalties cròniques i terminals.

El CEA demostra el valor que té l’ètica professional per al Consorci Sanitari Integral.

Galeria d’imatges

  • COMPARTIU