• Inici
  • Notícies
  • El Complex Hospitalari Moisès Broggi obté el reconeixement com a hospital universitari

El Complex Hospitalari Moisès Broggi obté el reconeixement com a hospital universitari

  • Divendres, 5 d’agost 2022

El Complex Hospitalari Moisès Broggi ha adquirit la condició d'hospital universitari de la Universitat de Barcelona (UB), mitjançant el reconeixement del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta acreditació és un segell de qualitat, ja que la seva obtenció compromet a complir tota una sèrie de requisits per optar a l'excel·lència. Entre ells, l'hospital universitari ha de disposar d'una infraestructura adequada per al desenvolupament de la docència i de la investigació. També un nombre mínim de professors i doctors.

Actualment, el Complex Hospitalari té assignats 38 professionals amb contracte de professor associat per part de la Universitat de Barcelona i un professor permanent (professor agregat) que és el doctor Pedro Armario, director de Docencia del Consorci Sanitari Integral (CSI). Quant a doctors, el Complex Hospitalari Moisès Broggi té 67 professionals amb tesis doctoral i 12 doctorands (projectes de tesis en marxa).

El reconeixement també compromet a mantenir uns estàndards de qualitat assistencial i docent que s'auditen, a proporcionar una excel·lent formació i capacitació clínica als estudiants i a distingir-se per la seva activitat en recerca clínica i aplicada. La docència que s'hi imparteix ha de ser tasca que impliqui a tots els professionals, incloent als  professionals en formació i a la direcció.

Segons el Dr. Armario: Amb aquesta acreditació, "hem fet un salt qualitatiu molt important perquè hem passat de ser hospital col·laborador amb la universitat, a ser hospital universitari, és a dir, a ser part de l'estructura universitària, reconeixement que tenen molts pocs centres". I afegeix que "el reconeixement ha estat una il·lusió treballada durant molts anys, quasi una dècada, que ara s'ha acomplert gràcies al treball que ha anat fent tot l'equip de la Unitat Docent, professors de la UB i col·laboradors docents, i tots els professionals sanitaris ".

En aquests moments, en el Complex Hospitalari Moisès Broggi es formen més de 530 alumnes de la UB cada curs: 322 de Medicina, 171 d'infermeria, y més de 30 de d'altres facultats:  Psicologia, Farmàcia i Nutrició, Treball Social i Neurolingüística.

El Complex Hospitalari Moisès Broggi, format per l'Hospital de Sant Joan Despí, l'Hospital General de l'Hospitalet i l'Hospital Sociosanitari de l'Hospitalet, funciona com un únic centre.

  • COMPARTIU