• Inici
  • Notícies
  • El Complex Hospitalari Universitari Moisès Broggi, guardonat pels seus resultats en salut en el maneig de les transfusions

El Complex Hospitalari Universitari Moisès Broggi, guardonat pels seus resultats en salut en el maneig de les transfusions

  • Hospital de Sant Joan Despí
  • Divendres, 31 de març 2023

Guardonats a la sisena edició dels premis MAPBM

A la 6a edició dels premis MAPBM

En el marc de la reunió anual dels hospitals participants en el projecte Maturity Assessment Model in Patient Blood Management (MAPBM), celebrada el 30 de març a Madrid, s’han lliurat els VI Premis MAPBM, organitzats pel mateix Grup de Recerca MAPBM i CSL Vifor. El guanyador en la categoria d’Hospital sense Cirurgia Cardíaca amb millors resultats en l’índex MAPBM ha estat l’Hospital Universitari de Sant Joan Despí Moisès Broggi, mentre que l’Hospital de Viladecans i Hospital Ribera Povisa, de Vigo, han quedat finalistes. També s’han concedit els premis per a aquestes altres categories: Hospital amb Cirurgia Cardíaca amb millors resultats en l’índex MAPBM i Hospital amb major increment anual en l’índex MAPBM.

Carles Jericó, coordinador del Grup PBM del Complex Hospitalari Moisès Broggi (metge del Servei de Medicina Interna) destaca: “les taxes i els índexs transfusionals són els indicadors més coneguts del PBM, tot i que també és molt rellevant disposar a més d’informació sobre el tractament de l’anèmia preoperatòria, i en especial sobre la correcció de l’hemoglobina en precirurgia major o la transfució restrictiva que ajusta el volum de transfusió. I per acabar, és rellevant correlacionar l’ús transfusional adequat amb els resultats clínics amb la reducció de l’estada hospitalària o les complicacions postquirúrgiques”.

L’Hospital de Sant Joan Despí (Complex Hospitalari Universitari Moisès Broggi) va apostar pel programa Patient Blood Management des de la seva inauguració, l’any 2010. Mentre que el MAPBM es va dissenyar l’any 2014 amb l’objectiu d’ajudar els hospitals a implementar els seus programes de Patient Blood Management (PBM).

  • COMPARTIU