• Inici
  • Notícies
  • La Unitat de Peu i Turmell de l'Hospital General de l'Hospitalet-Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi promou un màster de l'especialitat

La Unitat de Peu i Turmell de l’Hospital General de l’Hospitalet-Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi promou un màster de l’especialitat

  • Dijous, 9 de maig 2019

El Consorci Sanitari Integral (CSI) i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) posen en marxa el nou Màster en Patologia i Cirurgia de Peu i Turmell. L’objectiu del màster és adquirir els coneixements teòrics i desenvolupar les habilitats clinicoquirúrgiques necessàries en la patologia de peu i turmell per treballar de manera autònoma en l’àrea i amb formació en ètica, recerca i gestió.

Es tracta d’un màster presencial d’un any acadèmic de durada, amb 70 crèdits, que neix amb la voluntat d’oferir una formació integral a la Unitat de Peu i Turmell de l’Hospital General de l’Hospitalet-l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi. La part de pràctica assistencial i quirúrgica es desenvoluparà a les instal·lacions de l’Hospital General de l’Hospitalet i la part teòrica i de pràctica en cadàvers, a la Universitat Internacional de Catalunya. Durant el transcurs del Màster, els alumnes viuran el dia a dia d’una unitat de peu i turmell, amb més de 5.000 visites l’any i més de de 700 cirurgies en cinc quiròfans setmanals.

Part dels objectius del Màster són assumir els coneixements i desenvolupar les habilitats necessàries en el tractament del peu diabètic, especialment en el peu de Charcot, el tractament del qual el Consorci Sanitari Integral és pioner i referent al país amb l´ús de fixador circular extern, que evita amputacions i millora la qualitat de vida dels pacients.

El fixador circular extern és un complex sistema de barres i anelles que es col·loquen a la cama i al peu del pacient diabètic intervingut un cop retirat l’os infectat. Aquest sistema uneix els fragments ossis sans en una posició que evita que tornin a fer úlceres i permet al pacient caminar des del primer dia després de la cirurgia. El fixador roman col·locat 12 setmanes, durant les quals, el pacient pot fer vida normal.

Després de tres anys, la Unitat de Peu i Turmell de l’Hospital General de l’Hospitalet-l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi ha aconseguit evitar 30 casos d’amputacions. Aquests pacients actualment estan curats, sense úlcera i fent vida normal. Alhora que evita l’amputació, la tècnica redueix la despesa sanitària en el 53%, segons l’estudi fet per la Unitat.

El Màster ha estat promogut des de la Unitat de Peu i Turmell del l’Hospital General de l’Hospitalet-l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi. Està dirigit pel seu cap de servei, Miquel Sales, i coordinat per Àlex Santamaría, responsable de la Unitat de Peu i Turmell, i Pedro Álvarez, traumatòleg i professor de la UIC.

  • COMPARTIU