• Inici
  • Notícies
  • L'Hospital Dos de Maig aconsegueix l'acreditació d'argent de la Xarxa Catalana d'Hospitals Sense Fum

L’Hospital Dos de Maig aconsegueix l’acreditació d’argent de la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum

  • Divendres 16 de gener 2015

Aquesta setmana la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum ha lliurat les acreditacions als 69 centres que ja hi formen part i l’Hospital Dos de Maig ha aconseguit pujar de nivell en la seva acreditació passant de bronze a argent. Així, els centres del Consorci Sanitari Integral (CSI) continuen amb la lluita contra el tabaquisme mitjançant diferents mesures impulsades des de la comissió CSI Sense Fum. Mesures com la formació als professionals sobre el consell mínim a donar als pacients, programes de deshabituació tabàquica (tant per a pacients com per a treballadors) i l’actualització de la senyalització dels espais sense fum. A més, recentment, s’ha obert una nova unitat de deshabituació tabàquica per als pacients i professionals del CSI a l’Hospital General de l’Hospitalet. Cal recordar que els tres hospitals del CSI ja formen part de la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum: l’Hospital Dos de Maig, l’Hospital General de l’Hospitalet i l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi.

La coordinadora de la comissió CSI Sense Fum, Ruth Ripoll, ha mostrat "una gran satisfacció pel reconeixement a l’esforç que suposen aquestes acreditacions" malgrat ha insistit que "cal continuar treballant". Ripoll va acudir a l’acte de lliurament d’acreditacions presidit pel conseller de Salut, Boi Ruiz, i que reconeix la feina que fan els centres membres de la xarxa en la promoció de les polítiques actives pel control del tabaquisme en l’àmbit hospitalari.

Per assignar un tipus d’acreditació a cada centre, l’Institut Català d’Oncologia (ICO), creador i promotor d’aquesta xarxa amb el suport del Departament de Salut, es basa en els següents criteris: enquesta de prevalença de treballadors fumadors, qüestionari d’autoavaluació (SAQ), senyals i signes de consum, programes de deshabituació tabàquica, formació, comunicació i sensibilització. En total hi ha 69 centres hospitalaris catalans en l’anomenada xarxa: 24 són membre, 18 bronze, 19 argent, 3 argent menció or i 5 or.

  • COMPARTIU