• Inici
  • Notícies
  • Professionals del Consorci Sanitari Integral participen en el desenvolupament d?una aplicació per a neuròlegs

Professionals del Consorci Sanitari Integral participen en el desenvolupament d?una aplicació per a neuròlegs

  • Dilluns, 20 d’abril 2015

L’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi i l’Hospital General de l’Hospitalet han participat amb la farmacèutica Merck en el llançament d’una aplicació destinada a neuròlegs, anomenada NeuroMerck. Una de les responsables del desenvolupament de l’aplicació és Ester Moral, cap de servei de Neurologia i coordinadora del Grup d’Estudi de Malalties Desmielinitzants de la Societat Espanyola de Neurologia.

NeuroMerck pretén facilitar que els neuròlegs estiguin al dia en relació a l’esclerosi múltiple i altres malalties desmielinitzants, aquelles en què la conducció dels senyals en els nervis es veu afectada per una alteració de la capa de mielina de les cèl·lules nervioses.

Els continguts, disponibles a l’entorn de l’app, tindran com a objectiu aportar valor sobre l’especialitat de neurologia a través de revistes científiques, notícies, articles d’opinió, entrevistes amb especialistes, a més del seguiment dels principals esdeveniments. També hi haurà un espai per a temes d’eHealth.

Ester Moral explica que l’especialista podrà decidir la informació que vol i adaptar-la als seus interessos de cada moment, a través de l’aplicació en contínua actualització realitzada per neuròlegs experts de reconegut prestigi, així com seccions interactives com "La pregunta del mes".

La cap de servei de Neurologia considera que la utilització de les aplicacions en l’entorn de la medicina suposarà una revolució en la manera de treballar dels professionals en el futur. I recomana començar a treballar-hi per adaptar les aplicacions a les necessitats dels professionals.

Dins el servei de Neurologia, els professionals que col·laboren a la Unitat d’Esclerosi Múltiple ho faran també amb l’aplicació, resumint els continguts per a fer-los més assequibles. Les neuròlogues Laura Gubieras i Carmen Edo i les neuropsicòlogues Isabel Gómez i Marta Balagué també s’han implicat al projecte.

L’ús de l’aplicació és gratuït i accessible a través de web, tauleta o mòbil, i disponible a l’entorn Apple Store i a Google Play.

  • COMPARTIU