Un reconeixement als nostres voluntaris

  • Hospital de Sant Joan Despí - Hospital Sociosanitari de l’Hospitalet
  • Dimarts, 5 de desembre 2023

Isabel, Fuensanta, Patricia i Lucía, les quatre voluntàries de l'Associació Contra el Càncer Des del mes de setembre voluntàries de l’Associació Contra el Càncer a Barcelona ens acompanyen al CSI.

Avui 5 de desembre celebrem el Dia del Voluntariat. Volem recordar que a inicis de juliol vam signar el conveni amb l’Associació Contra el Càncer a Barcelona perquè les seves voluntàries i els seus voluntaris tornin a donar suport i acompanyament a persones amb càncer i als seus familiars, tasca que fan des de fa unes setmanes a l’Hospital de dia i diferents Unitats de l’Hospital de Sant Joan Despí i a la Unitat de pal·liatius de l’Hospital Sociosanitari de l’Hospitalet.

A més, s’està duent a terme un pilot per a fer acompanyaments amb voluntariat als domicilis i també s’està fent atenció telefònica. El pas que es vol donar en el futur és que el voluntariat pugui participar en l’atenció primària i les residències que conformen el Consorci Sanitari Integral.

Raquel Cubero, Coordinadora de Voluntariat al CSI, diu que per a ella “és un gran honor comptar amb les voluntàries que de forma desinteressada contribueixen al benestar emocional de les persones que estan passant el procés oncològic. Així doncs, per a mi és molt important celebrar el Dia del Voluntariat que reconeix la seva important tasca“.

Donat que les persones voluntàries són les protagonistes, hem volgut entrevistar-ne a quatre i això és el que ens han explicat:

Isabel Espiau, voluntària a l’HSJD: “Faig voluntariat perquè crec que és rellevant aquells que tenen més temps puguin compartir-lo“.

Fuensanta Fernàndez, voluntària a l’HSJD: “Aportamos sobre todo compañía, tanto al paciente como a los familiares. Los escuchamos y esa es una labor que creemos importante”.

Patricia Rivera, Voluntària a l’HSH: “He comenzado mi experiencia en el CSI en el mes de noviembre, formada previamente por la Associació Contra el Càncer, aunque soy voluntaria desde la Covid-19, época en la que estuve en asociaciones para hacer acompañamiento en el duelo y la muerte. Quería dedicarme a acompañar en final de vida y, por desgracia, el cáncer es como una epidemia. Escogí acompañar en paliativos, para seguir mi evolución como voluntaria”.

Lucía Díaz, Voluntària a l’HSH: “Vengo de Tenerife y allí ya colaboré con la Asociación Contra el Cáncer. Una vez aquí, sabía que quería colaborar en la unidad de paliativos porque tuve una experiencia personal en la que se murió mi esposo y no recibí ningún acompañamiento en el hospital. Tenía claro que quería aportar ese apoyo a quien pueda necesitarlo”.

Galeria d’imatges

  • COMPARTIU