Preguntes freqüents

Què necessiteu fer o consultar?

Atenció primària

Demanar cita amb l’equip d’atenció primària

Si teniu un problema de salut que no requereix una atenció immediata i urgent, o voleu fer una consulta administrativa o una revisió preventiva, podeu programar directament una visita al vostre centre d’atenció primària (CAP) de referència amb els professionals de medicina de família, pediatria i infermeria que tingueu assignats, i amb altres professionals de la salut com ara el personal administratiu d’atenció ciutadana. 

També podreu programar cita amb professionals d’altres àmbits, com odontologia, salut sexual i reproductiva o treball social, en cas que tingueu aquests serveis assignats. 

Podeu programar cita per internet a través de La Meva Salut, Cita Salut, per telèfon i, presencialment, al taulers d’atenció dels centres. També a través dels següents enllaços:

CAP Sagrada Família

CAP Collblanc

CAP la Torrassa

Demanar cita amb Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva-Ginecologia

El servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) està gestionat per l’Institut Català de Salut (ICS) i és aliè al Consorci Sanitari Integral. Per la qual cosa, per gestionar les visites amb aquest servei heu de contactar amb: 

Per a pacients del CAP la Torrassa i el CAP Collblanc 

ASSIR Delta-Llobregat 

CAE Ronda la Torrassa

Rda. la Torrassa, 151  

08903 l’Hospitalet 

Tel. 93 887 64 91 

 

Per a pacients del CAP Sagrada Família 

ASSIR Dreta

CAP Roger de Flor

C. Roger de Flor, 194-196  

08013 Barcelona 

Tel. 93 408 59 80 

Atenció especialitzada

Fer seguiment de l'embaràs i el naixement del meu nadó
Visitar-me o fer-me una prova a l’hospital

En arribar al centre, és necessari que passeu la targeta sanitària o full de programació per la màquina de recepcionar que us dispensarà el tiquet on consta la ubicació del centre on rebreu la assistència. Si teniu qualsevol dubte, consulteu amb el Punt d’Informació.

Visitar centres

Visitar-me a urgències de l'hospital

Els Serveis d’Urgències dels centres hospitalaris del Consorci Sanitari Integral atenen les persones que tenen problemes de salut amb necessitat d’assistència immediata durant les 24 hores de tots els dies de l’any.

L’assistència urgent es pot dur a terme en coordinació amb les diferents especialitats mèdiques del propi centre o d’altres hospitals, sempre en funció de les necessitats dels pacients.

Així, els Servei d’Urgències de l’Hospital de Sant Joan Despí i l’Hospital Dos de Maig deriven les urgències d’obstetrícia, de ginecologia i les urgències pediàtriques als centres especialitzats del territori: a Hospital de Sant Joan de Déu, en el cas de l’Hospital de Sant Joan Despi; i a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en el cas de l’Hospital Dos de Maig. Si és el vostre cas, podeu dirigir-vos directament a aquests centres.

En el cas de l’Hospital General de l’Hospitalet, les urgències pediàtriques es deriven per rebre atenció a l’Hospital de Sant Joan de Déu.

Cal tenir en compte que la prioritat de l’atenció és valorada en el triatge en funció del nivell de gravetat i complexitat del cas i no per l’ordre d’arribada.

Nivells d’urgència

  1. Reanimació Risc vital immediat
  2. Emergència Situació d’alt risc
  3. Urgent Necessitat de múltiples exploracions i estabilitat fisiològica
  4. Menys urgent Necessitat d’exploració i diagnòstic
  5. No urgent Visita que podria realitzar-se amb cita prèvia o bé a urgències del CAP

Els nivells 4 i 5 solen ser problemes de salut que són una urgència lleu i poden ser atesos al vostre Centre d’Atenció Primària (CAP) en el seu horari de funcionament o en un CAP amb atenció continuada o CUAP, quan el vostre CAP estigui tancat.

 

Modificar o anul·lar una intervenció quirúrgica programada

Si ja teniu data d’intervenció i la voleu modificar o anul·lar, heu de trucar als següents telèfons segons el centre:

 

Hospital Sant Joan Despí

Tel. 93 553 12 03, de 08:00 a 15:00 h

Tel.  93 553 12 06, de 15:00 a 21:00 h

 

Hospital General de l’Hospitalet

Tel. 93 553 02 53, de 08:00 a 15:00 h

Tel.  93 553 12 06, de 15:00 a 21:00 h

 

Hospital Dos de Maig

Tel. 93 507 27 06, de 8:00 a 14:45 h

 

Més informació

Per a altres gestions o qualsevol altra consulta, ompliu el següent formulari.

 

Ingressar en l'hospital

Hospital de Sant Joan Despí
Cal que us adreceu al Punt d’Informació del vestíbul principal, amb entrada per carrer Oriol Martorell, 12.

Horari d’Admissions d’Hospitalització: de 7.00 a 22.00 h.
Tel. 93 553 12 13

Guia d’acollida

 

Hospital General de l’Hospitalet – Hospital Sociosanitari de l’Hospitalet
Cal que us adreceu al Punt d’Informació del vestíbul principal, amb accés per l’avinguda Josep Molins, 29-41.

Horari d’Admissions d’Hospitalització: de 7.00 a 22.00 h.
Tel. 93 553 12 13

Guia d’acollida

 

Hospital Dos de Maig
Cal que us adreceu al Punt d’Informació del vestíbul principal, amb entrada pel carrer Dos de Maig, 301.

Horari d’Admissions d’Hospitalització: de 7.30 a 21.00 h.
Tel. 93 435 92 85

Guia d’acollida

 

Què cal portar:
Objectes personals: pijama, bata, mitjons de cotó de goma ampla, sabatilles tancades o amb cordons, raspall o pinta pel cabell, raspall de dents i dentífric, productes per l’afaitat i colònia fresca (si es destja), carregador de mòbil (si cal).

Us aconsellem que no porteu objectes de valor, ja que el centre no es pot responsabilitzar d’ells. Tingueu especial cura amb els audiòfons, dentadura postissa, ulleres i altres objectes o dispositius personals. Si cal desprendre’s d’ells, aviseu el personal assistencial perquè us ajudi a guardar-los.

Cliqueu aquí per veure tota la informació necessària per facilitar la vostra estada entre nosaltres. Si teniu qualsevol dubte, el nostre equip d’infermeria està encantat d’atendre-us.

Tinc una intervenció quirúrgica sense ingrés

La Cirurgia Major Ambulatòria (CMA) és el model organitzatiu de la assistència quirúrgica que permet tractar al pacient d’una forma segura i eficient sense necessitat d’ingrés i sense utilització d’un llit hospitalari.

Les intervencions quirúrgiques es practiquen sota anestèsia general, locoregional o local amb sedació i permeten als pacients tornar al domicili el mateix dia de la intervenció, després d’un període d’observació i control.

L’objectiu del centre és oferir el millor servei durant l’estada de la persona intervinguda, en un ambient confortable i amb una assistència de qualitat, segura i eficient.

El dia abans de la intervenció la infermera de la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés trucarà a la persona que s’hagi d’intervenir per concretar l’hora de la intervenció, aclarir dubtes i recordar-li les instruccions prèvies per seguir.

El dia de la intervenció, cal que us dirigiu a la unitat corresponent de cada centre per fer els tràmits de l’ingrés.

Cal portar la documentació acreditativa (DNI-NIE i targeta sanitària) i el qüestionari de preanestèsia lliurat. La persona que es faci la intervenció ha de venir acompanyada d’un adult responsable.

Per a més informació:

Hospital de Sant Joan Despí:

L’accés s’ha de fer per la porta del carrer de Sant Martí d’Erm i us heu d’adreçar al bloc de color verd. Per qualsevol dubte, consulteu en el Punt d’Informació situat més proper.

Consulta

Tel. 93 553 12 06

Hospital General de l’Hospitalet:

L’accés s’ha de fer per la porta principal situada a l’avinguda Josep Molins, 29-41 i cal anar a la 1a planta. Per qualsevol dubte, consulteu en el Punt d’Informació situat en aquesta entrada de l’Hospital.

Consulta

Tel. 93 449 41 67

Hospital Dos de Maig:

Cal accedir pel carrer Dos de Maig, 301 i adreçar-se al bloc A, planta 1 (Unitat d’Atenció Quirúrgica).

Consulta

Tel. 93 507 27 16

Vinc de part

Si penseu que esteu de part, cal que entreu per l’entrada d’Urgències de l’Hospital General de l’Hospitalet (avinguda Josep Molins). Us heu de dirigir al mostrador d’atenció per obrir fitxa. Allí, us lliuraran unes etiquetes, una polsera d’identificació i un full amb una numeració, amb la qual després us cridaran per garantir la confidencialitat.

 

Un cop obtinguda aquesta documentació, us heu de dirigir a la segona planta del centre i allí heu de polsar el timbre identificat amb el nom “Urgències”, que es troba davant de les escales i l’ascensor.

 

Una professional de la sala de parts us atendrà i preguntarà com us trobeu. Entrareu a la sala de parts i us acomodareu en un dels boxs d’urgències d’obstetrícia. Allí, una llevadora us atendrà i us farà una exploració per determinar si esteu de part. També escoltarà durant una estona el batec del fetus per assegurar-se que està tot bé.

 

Si teniu dubtes, podeu trucar a la sala de parts i demanar per una llevadora que us indicarà si ja és el moment de venir a l’hospital.

Telèfon: 93 440 75 00, extensió 3265.

Atenció social

Estic pendent d’una valoració del grau de dependència
M’han citat per a una valoració de la discapacitat
Ingressar en una residència o centre de dia del Consorci Sanitari Integral

Tràmits administratius

Rebre assistència sanitària
Gestionar un canvi de centre d'atenció primària, un canvi de metge/ssa de família o pediatra
Cercar un centre sanitari
Demanar una segona opinió mèdica

En determinades circumstàncies d’especial gravetat, podeu demanar una segona opinió mèdica a un altre metge o metgessa sobre el diagnòstic o el tractament que us han donat per a la vostra malaltia. En aquest cas, la segona opinió mèdica és l’informe emès per aquest facultatiu amb la finalitat de contrastar el diagnòstic o el tractament inicial.

Podeu demanar una segona opinió mèdica en aquests casos:

  • Si us diagnostiquen una malaltia degenerativa progressiva del sistema nerviós central, sense tractament curatiu, o un càncer maligne (si és càncer de pell, només es pot demanar si es tracta d’un melanoma).
  • Si us han d’operar de cirurgia ortopèdica amb risc de limitació funcional important, neurocirurgia, cardiocirurgia, cirurgia vascular o cirurgia oftàlmica.
  • Si us han prescrit la necessitat d’un trasplantament.
  • Si us han diagnosticat una malaltia minoritària (incloses les d’origen genètic). S’entén per malaltia minoritària aquella malaltia que comporta perill de mort o d’invalidesa crònica i que només afecta, com a molt, a cinc casos per cada deu mil habitants.

En qualsevol d’aquestes circumstàncies esmentades, des de la Unitat d’Atenció al Ciutadà  del centre on us atenen us informaran del dret a demanar una segona opinió, dels centres que poden donar-la i del temps que trigareu a obtenir-la. Més informació:
CatSalut

 

-->
Sol·licitar documentació clínica

Per obtenir una còpia d’algun informe, del resultat d’alguna exploració o d’altra documentació clínica que pugueu precisar, teniu diferents opcions:

  • A través de La Meva Salut.
  • On-line, omplint aquest formulari.
  • A través del punt d’atenció documental del centre on us han fet l’assistència.

Per recollir qualsevol documentació clínica, cal que us acrediteu amb el DNI/NIE/Passaport.

Pot venir una altra persona en el vostre nom per recollir aquesta documentació. En aquest cas, cal presentar:

  • Autorització escrita de la persona propietària de la història clínica.
  • Fotocòpia del DNI de la persona propietària de la historia clínica.
  • Original del DNI de la persona autoritzada.

En cas de defunció:     

  • Fotocòpia del part de defunció.
  • Fotocòpia del DNI de la persona difunta, llibre de família o altres documents que acreditin la vinculació de la persona sol·licitant amb la persona difunta.
  • Original del DNI de la persona sol·licitant.

Davant de qualsevol dubte sobre el lliurament de la documentació clínica, podeu adreçar-vos al punt d’atenció documental del vostre centre corresponent:

Hospital Dos de Maig
Horari presencial i telefònic: de dilluns a divendres laborables, de 10 a 13 h.
93 507 27 00 – ext. 9207
Entrada pel carrer Dos de Maig, número 301. Bloc A (color groc) 1a. planta (veure plànol).

Hospital General de l’Hospitalet/Hospital Sociosanitari de l’Hospitalet/CAE Ronda la Torrassa
Horari presencial i telefònic: de dilluns a divendres laborables, de 10 a 13 h.
93 553 12 00 – ext. 6272
Edifici Hospital General de l’Hospitalet. Arxiu. Entrada per l’av. Ramón Solanich i Riera, s/n. Bloc E- Consultes Externes (color taronja) (veure plànol).

Hospital de Sant Joan Despí/CAE Cornellà de Llobregat/CAE Sant Feliu de Llobregat
Horari presencial i telefònic: de dilluns a divendres laborables, de 10 a 13 h.
93 553 12 00 – ext. 7393
Edifici Hospital de Sant Joan Despí. Mostrador principal. Entrada per l’av. Baix Llobregat, número 30-45. Consultes Externes (veure plànol).

Sol·licitar un informe mèdic nou

Per obtenir un informe d’assistència actual d’un metge especialista per a una valoració de discapacitat, valoració de dependència, de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) o per a altra gestió, ompliu aquest formulari.

En cas de necessitar un duplicat d’un informe ja fet, ha d’adreçar-se al punt de documentació clínica.

En cas de no sol·licitar-lo per internet, pot demanar-lo presencial o telefònicament a la Unitat d’Atenció al Ciutadà del centre de salut de la persona titular.

Us recordem que podeu accedir als informes i resultats de proves a través de La Meva Salut.

Un cop demanada i gestionada, el lliurament de la documentació pot ser:

La documentació es lliura al titular. En el cas que la reculli una altra persona, caldrà presentar:

  • Autorització escrita de la persona propietària de la història clínica (descargar).
  • Fotocòpia del DNI de la persona propietària de la historia clínica.
  • Original del DNI de la persona autoritzada.

En cas de defunció:

  • Fotocòpia del certificat de defunció (si la defunció no ha estat al centre on es demana la documentació).
  • Fotocòpia del DNI de la persona difunta, llibre de família o altre document que acrediti la vinculació de la persona sol·licitant amb la persona difunta.
  • Original del DNI de la persona sol·licitant.

El termini per al lliurament de l’informe es d’un mes hàbil, tot i que la unitat intentarà ajustar-se a les necessitats de la persona sol·licitant.

Sol·licitar accés a la informació pública
Fer suggeriments, agraïments o reclamacions
Demanar la targeta sanitària
Demanar la targeta sanitària europea
Gestió de la baixa laboral per ingrés hospitalari
Demanar el permís per naixement i cura de menors
Sol·licitar el reconeixement de la situació de dependència
Sol·licitar el reconeixement de la situació de discapacitat
Sol·licitar plaça en una residència pública
Sol·licitar plaça en un centre de dia públic

Centres residencials

Veure més