EL PART

Part fisiològic amb el menor intervencionisme possible

El nostre model d’atenció al part normal d’assistència fisiològica està basat en el nou Protocol d’Atenció i Acompanyament al Naixement a Catalunya (2020), que segueix les recomanacions de l’OMS i d’altres entitats internacionals que treballen amb la evidencia científica.

 

Aquest model d’atenció humanitzada té com a objectiu respectar les decisions de la dona, posar-la en el centre del nostre acompanyament en tot el procés del part, garantir la protecció de la seva salut i la del seu nadó i garantir, tant com sigui possible, la NO medicalització al part.

Volem que les dones tinguin una experiència positiva i que se sentin apoderades. Visualitzem el part com una de les experiències de vida amb una transformació fisiològica i emocional i que repercutirà directament en elles i el seu entorn.

Proporcionem un espai on es respecten les seves voluntats, expressades al Pla de Naixement, un model d’atenció que preservi la dignitat, la privacitat i la confidencialitat de les dones embarassades i dels nadons.

És per tot això que, per aconseguir aquest part desitjat, us ajudarem mitjançant mobiliari específic per afavorir la mobilitat: màrfegues, tamboret obstètric, multitrac ( tamboret obstètric doble que permet que l’acompanyant pugui seure darrera de la dona per proporcionar suport), pilota de Bobath, pilota cacauet, balancí, i també mètodes no farmacològics com la aromateràpia per controlar el dolor.

Disposem també del gas d’òxid nitrós i oxígen (Entonox), una analgèsia per inhalació amb un efecte calmant i relaxant, utilitzat des de fa molts anys en països com el Regne Unit en els centres de Naixement i, fins i tot, en els parts a domicili. És una analgèsia no invasiva que permet la mobilitat de la dona, amb excel·lents resultats en seguretat tant per les mares com per els nadons.