EL POSTPART I EL NADÓ

Lactància materna i grup de suport Lactabé

Si l’opció de la dona, un cop que es produeix el part, és donar el pit al nadó, rebrà tot el suport que necessiti per part de les llevadores i les infermeres, tant a la Sala de Parts com a la Unitat de Puerperi de l’Hospital General de l’Hospitalet, abans de marxar a casa i, després, un cop estigui a casa.

Al nostre centre entenem que la lactància materna és la millor opció per al nadó, ja que aporta els nutrients exactes que necessita en cada moment, amb la quantitat i temperatura correcta i de fàcil digestió. Presenta, a més, beneficis, tant per al nadó com per a la mare segons l’evidència científica. Per el nadó: protegeix d’infeccions, prevé al·lèrgies i malalties respiratòries, redueix el risc per malalties cròniques (com la diabetis, l’obesitat, la celiaquia o la hipertensió). Per a la mare: disminueix el risc de càncer de mama i d’ovari, l’osteoporosi, les malalties cardíaques, l’obesitat i ajuda en la recuperació del pes. A més, estableix un vincle únic amb el nadó.

És per això que el nostre acompanyament, per a les dones que donat a llum a l’Hospital General de l’Hospitalet, va més enllà de l’estada hospitalària:

  • Tenim un grup de suport a la lactància materna anomenat Lactabé: és un grup liderat per infermeres, auxiliars i llevadores compromeses per oferir la millor ajuda perquè la lactància materna sigui un èxit un cop la dona estigui a casa. Es reuneix tots els dimarts de 16 a 18 hores a l’Hospital General de l’Hospitalet. Aquest servei és totalment gratuït i per apuntar-se només cal trucar a la infermera de referència de la Unitat de Puerperi o trucar al telèfon: 93 44 075 00, extensió 3243 o 3244.
  • Disposem d’assessorament les 24 hores per telèfon, en cas que hi hagin dubtes o la dona necessiti més informació. En aquest cas, una infermera de la Unitat Neonatal atendrà la trucada i a, més de donar suport en lactància materna, respondrà les preguntes sobre les cures del nadó.